top of page
קבוצות דיאלוג.JPG

תאטרון קהילתי
לקבוצות דיאלוג

החיים בחברה הישראלית מזמנים מגוון רב ונרחב של תרבויות שונות זו מזו. האתגר המשמעותי העומד לפנינו הוא למצוא שפה משותפת על מנת לגשר על השוני. לעיתים קרובות שוני מוביל לריחוק, הנובע מתחושת זרות, פחד מהאחר ניכור והתבצרות במוכר והידוע. ואלה רק הולכים ומוקצנים עם הזמן. אלא אם נבחר להתקרב, נבחר לשים את הדעות הקדומות בצד, נבחר להושיט יד אל מי שאחר מאיתנו, נבחר לגלות אותו, לשמוע את קולו ולחבר אליו את הקול שלנו. יחד מצלול הקולות יצור הרמוניה חדשה שכולנו, כחברה, נוכל ליתרם ממנה.

 

התיאטרון הקהילתי מזמן התנסות וחוויה זו, בעזרת הכלי התיאטרוני נוכל להתקדם אל עבר חברה מתוקנת ושוויונית, נוכל לפתח את הקשרים בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית ולהתקרב זה לזה, ולהקשיב לקולות השונים.

 

יהודים-ערבים, דתיים-חילוניים לעיתים זה נדמה כאילו חיים משותפים הם חלום רחוק ובלתי מושג, אך מפגשים אמייתים, דרך כלים תיאטרוניים ותקשורת בלתי אמצעית, בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית יכולים לקרב את החלום הזה ולהפוך אותו למציאות, ולגרום ליחסים של הכרות, שותפות וכבוד הדדי.

 

התיאטרון הקהילתי מאפשר לנו לפתוח צוהר זה לעולמו של זה, דרך התיאטרון הקהילתי נוכל נברר את המורכבות בזהויות הקבוצתיות השונות, נכיר את התרבות, החברה, ההיסטוריה והאמונות של הקבוצות השונות, נשתף בשוני והן בדמיון, נאמן את יכולות הדיאלוג, ההכלה והסובלנות שלנו, נמצא מכנים משותפים ונרחיב את מעגלי המפגש. והכל באווירה נעימה ומחברת.

 

המטרות שמנחות קבוצות תיאטרון קהילתי הפועלות למען קידום חיים משותפים, הן לחבר בין משתתפי הקבוצה דרך הכלי התיאטרוני, לחזק את המשותף, להציף את השונה ולמצוא חיבורים דרך הבמה והתיאטרון. בסוף התהליך מעלה הקבוצה הצגה המבוססת על התמות המרכזיות שעלו בתהליך, משמיעה את הקול הקבוצתי ומספרת את סיפורה של הקבוצה.

bottom of page