מה זה תיאטרון קהילתי?
תיאטרון קהילתי הוא למעשה תהליך של עבודה קבוצתית דרך כלים תיאטרוניים. בתהליך משתתפי הקבוצה מעלים חומרים מתוך עולמם האישי דרך תרגילי תיאטרון, תנועה, אימפרוביזציה ודינמיקה קבוצתית, באווירה נעימה, משוחררת ואינטימית. את החומרים שיעלו המשתתפים והמשתתפות, יעבד במאי הקבוצה למחזה יחודי שישקף את התהליך שעברה הקבוצה ויעביר את המסר שחשוב לה להעביר. ההצגה תוצג בפני הקהילה המקומית ותהווה מפתח להתמודדות עם בעיות הרלוונטיות לכל משתתף, לקבוצה כולה וכן לקהילה.
הפרויקטים בתאטרלי מועברים באופן בו כל המשתתפים והמשתתפות שותפים ופעילים. זוהי חוויה חושית, רגשית ופיזית, אינטראקציה קבוצתית אחרת ושונה מהרגיל, שיש לה פוטניציאל להיות משנת חיים! עבור כל משתתף זו הזדמנות ללמוד דרכי ביטוי חדשות, להעלות את הביטחון העצמי, את הערך העצמי, להתמודד עם פחדים ולתת מקום לשלל החלקים שבו. עבור הקבוצה זה מסע למציאת מכנים משותפים, הזדמנות להתמודד עם אתגרים ולמצוא דרכי פיתרונות מגוונים לקונפליקטים, ויכולת לראות את האחר ולראות את עצמי בעיניו.
מה המטרה?
התהליך התאטרלי-קהילתי מבוסס על גיבוש קבוצה יוצרת. קבוצה המתרגלת טכניקות תיאטרון בסיסיות שמאפשרות לה למצוא דרכים חדשות לביטוי אישי. האמירה הבימתית שמתגבשת לכדי הצגה מעבירה מסר אל הקהילה ומנסה לשנות אותה דרך כך.
התיאטרון הקהילתי הוא בברור כלי המכוון שינוי - אישי, קבוצתי וחברתי.
איך אנחנו עושים את זה?
שלב ראשון
גיבוש קבוצה. איתור המשתתפים יעשה בשיתוף פעולה עם בעל תפקיד בקהילה, בכוונה לתת מענה לצורכי הקהילה הספציפיים.
שלב שני
רכישת כלים תיאטרונים. הקבוצה תלמד במהלך מפגשיה את עבודת השחקן דרך משחקי תיאטרון, תרגילי אימפרוביזציות, עבודה על דמויות ועל סצנות.
שלב שלישי
שאיבת חומרים. חברי הקבוצה יחשפו את עולמם האישי באמצעות הכלים התיאטרונים ומתוך סיפוריהם האישיים וסיפורם המשותף, ייכתב מחזה דרמטי לכל דבר.
שלב רביעי
הפקה. אחרי שהמחזה יהיה כתוב, תתחיל העבודה לקראת העמידה על הבמה מול קהל- למידת טקסטים בעל פה, עבודה על דמות, מערכות יחסים ותנועה על הבמה.
שלב חמישי
ההצגה. לקראת ההצגה יערכו חזרות תכופות יותר, בכדי להכין את הקבוצה על הצד הטוב ביותר לעמידה על במה ובכדי לקצור הצלחה ומחיאות כפיים!